Pocetna Galerija “Oni koji dolaze” u najvećem broju došli“

“Oni koji dolaze” u najvećem broju došli“

252
0
Podelite

Izložba užičkih studenata na umetničkim fakultetima i akademijama „ONI KOJI DOLAZE“ otvorena je u prizemlju Gradske galerije.

Prema rečima Zorana Cvetića direktora Gradske galerije Užice, posle tri decenije naziv izložbe odavno je prevazišao svoje inicijalno i simbolično značenje jer su, kako je rekao, “Oni koji dolaze” u najvećem broju došli“.

“Iz decenije u deceniju, iz godine u godinu, Užice i užički kraj potvrđuju da su neiscrpan izvor talentovanih mladih slikara, grafičara, vajara, dizajnera , kostimografa, scenografa, i konceptualnih umetnika, što ovoj izložbi daje puni smisao. Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Cetinje, Trebinje, Ljubljana, ali i Pariz, London, Njujork, Rim, Berlin, Amsterdam i mnogi drugi likovni centri danas čine mapu uspeha, onih koji su prva likovna znanja i prve potrde stvaralačke kreacije od svojih profesora i likovnih kritičara, stekli upravo ovde u našoj Gradskoj galeriji.”

Zamenik gradonačelnice Užica Rajko Radosavljević, istakao je da je ovo jedan od programa, koji grad podržava svestan značaja talenta, truda i zalaganja koji su uloženi u rad i stvaranje izuzetnih dela.

“Ova izložba je još jedna važna tačka u životnim putevima učesnika, kojima je grad Užice početna tačka, ali i tačka povratka i koji će za njih uvek biti sigurno mesto. Njihovo stvaranje jeste ono što zaslužuje veliku podršku, jer oni jesu najreprezentativniji ambasadori kulture u našoj zemlji, ali i van nje. Grad Užice se trudi da podrži mnoge mlade umetnike koji su se odlučili na usavršavanje i školovanje i time im olakša njihovu dalju želju za napretkom i sticanjem novih znanja.”.