Pocetna Sport 32. skokovi sa železničkog mosta u Đetinju

32. skokovi sa železničkog mosta u Đetinju

165
0
Podelite

Tradiocionalno takmičenje u skokovima u Đetinju održava se po 32. put u subotu, 17. avgusta u 15 časova na gradskoj plaži. Stilom „lasta“ u reku će sa starog železničkog mosta visokog 16 metara skakati 21 takmičara iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

“Takmičenje se odvija u dve serije u disciplini lasta, svi skaču prvu seriju, najboljih 10 ulazi u drugu seriju i finale, a između dve serije biće revijalni skokovi. Imaćemo i goste iznenađenja. Mogu da kažem da su naši Užičani do sada nastupali na dosta skakaonica, u Sloveniji na tri lokacije, a tu su i Banja Luka, Mostar, Jajce i sada ovde u Užicu veliko finale, gde će biti okupljeni svi skakači”, kaže rekorder po broju skokova Branko Bogićević iz JP “Veliki park”, koje pod pokroviteljstvom grada organizuje skokove.

Prema rečima Rajka Radosavljevića zamenika gradonačelnice Užica, o značaju manifestacije dovoljno govori tradicija duža od tri decenije.

“Mogu da kažem da je sve spremno da manifestacija protekne u najboljem redu i iskoristiću priliku da pozovem sve Užičane i sve goste našeg grada, a ovih dana ih je zaista puno, da u subotu budu ovde na Gradskoj plaži i svojim prisustvom podrže sve učesnike i uživaju u njihovim skokovima”.

Takođe u subotu, 17. avgusta pre skokova sa železničkog mosta, u 12 časova biće održani skokovi za juniore sa tramboline.