Pocetna Društvo Vraćaju kamione sa smećem iz Čačka

Vraćaju kamione sa smećem iz Čačka

489
0
Podelite

Aktivisti udruženja „Da (ne) dišemo Duboko“ i dalje na prilazu u Lunovo Selo iz pravca Požege kod benzinske pumpe ne dozvoljavaju prolaz kamionima sa smećem iz Čačka i Požege ka deponiji Duboko.

Kažu da se saobraćaj odvija redovno, ali će nastaviti da blokiraju transport smeća iz drugih gradova i opština na deponiju „Duboko“.

Jovan Topalović iz udruženja „Da (ne) dišemo Duboko“ ponavlja da „dok deponija ne bude imala dozvolu za rad na njoj se neće deponovati otpad iz okolnih gradova“ i dodaje da će „blokada u Lunovom selu trajati do daljnjeg“.

Posle sastanka Koordinacionog tela JKP „Duboko“ i Kriznog štaba koji je održan 7. avgusta saopšteno je da je „telo deponije posle stabilizacije i sanacije potpuno spremno za prijem neopasnog otpada u skladu sa svim normama o bezbednosti zaposlenih i zaštiti životne sredine“.

Udruženje „Da ne dišemo Duboko“ nije se složilo sa nastavkom odlaganja smeća „po starom“ i u petak 9. avgusta na Maloj Previji organizovalo blokadu prolaska kamiona sa smećem iz drugih opština i gradova, osim Užica.

U sredu veče 14. avgusta došlo je do spontanog okupljanja meštana kod benzinske pumpe kada je počelo vraćanje kamiona sa smećem iz Čačka, Požege i Ivanjice.