Pocetna Ekonomija Podrška preduzetnicama u ruralnim sredinama

Podrška preduzetnicama u ruralnim sredinama

98
0
Podelite

Član Gradskog veća za privredu i poljoprivredu Vladan Virijević obišao je preduzetnice u Karanu, Skržutima i na Beloj Zemlji koje su konkurisale za bespovratna sredstva, koje u okviru Programa podrške za razvoj preduzetništva žena dodeljuje Ministarstvo privrede. Ovom prilikom Virijević se upoznao sa proizvodnjom i poslovima kojima se bave i sa njima razgovarao o mogućnostima za dalji razvoj proizvodnje i problemima sa kojima se suočavaju.

Razvoj ženskog preduzetništva, naročito u ruralnim područjima grada, jedan je od ciljeva u narednom periodu, zbog čega je grad u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Zlatibor pokrenuo niz obuka i edukacija u užičkim selima. Pored informisanja o svim merama i programima grada, to je prilika da se stanovništvu u ruralnim sredinama pruže informacije i o državnim merama. Jedna od njih je i Program podrške za razvoj preduzetništva žena na selu u okviru kog preduzetnice mogu konkurisati za bespovratna sredstva u iznosu do 500 hiljada dinara. Sredstva su namenjena za kupovinu nove opreme i repromaterijala, a Javni poziv otvoren je do 10. septembra.

“U poslednjih nekoliko godina beleži se porast broja žena u seoskom području, koje se odlučuju za pokretanje posla u svojim domaćinstvima i koje svoje hobije i talenat pretvaraju u dobre poslovne ideje. U ostvarenju tog cilja grad im stoji na raspolaganju, kako sopstveni merama, tako i kroz podršku prilikom aplikacije za brojne programe resornih ministarstava, naglasio je Virijević tokom obilaska žena preduzetnica u Karanu, Skržutima i na Beloj Zemlji”.