Pocetna Politika GG Sloga: Vidljiv izostanak  funkcionisanja lokalne vlasti  

GG Sloga: Vidljiv izostanak  funkcionisanja lokalne vlasti  

219
0
Podelite

Grupa građana Sloga kaže da je poznato da blokade nikada nisu bile metod rada Sloge, ali da imaju puno razumevanje za građane koji su organizovali blokade.

– Naši načini rada su pokretanja pitanja i rešavanje problema pravnim i političkim sredstvima. I pored tog imamo puno razumevanje za građane koji su organizovali blokade deponije Duboko. Nefunkcionisanje lokalne vlasti i mesne samouprave je jasno vidljivo.

Meštani koji ne žele političku podršku, potpuno ignorisani od svojih mesnih zajednica, su morali da preuzmu inicijativu, osnuju udruženje i krenu u svoju borbu. Sasvim je prirodno da Sloga kao grupa građana podržava građanske inicijative. To što naši načini delovanja nisu isti nikako ne znači da su nam ciljevi različiti! Odbornička grupa Sloga već neko vreme pokušava da okupi sve opozicione političke subjekte u Užicu kako bi preduzeli zajedničke akcije.

Predložili smo podnošenje zahteva za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Užica. Za podnošenje zahteva neophodno je da zahtev potpišu 23 odbornika.

Ovim putem želimo da i javno pozovemo sve opozicione odbornike da nas podrže u zahtevu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada Užica sa dnevnim redom:

  1. Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o stanju na deponiji Duboko – izvestilac komandant štaba dr. Jelena Raković Radivojević
  2. Izveštaj Zavoda za javno zdravlje o posledicama požara na deponiji Duboko po zdravlje stanovnika i životnu sredinu – izvestilac direktorka zavoda dr. Marija Palikuća
  3. Izveštaj o poslovanju JKP Duboko tokom 2024. godine – izvestilac direktor Momir Milovanović
  4. Izveštaj Gradskog štaba za vanredne situacije o troškovima gašenja požara i sanacije tela deponije – izvestilac član Gradskog veća za vanredne situacije Zoran Lazic
  5. Izveštaj o aktivnostima na pripremi i  raspisivanju izbora za savete Mesnih Zajednica na teritoriji grada Užica – izvestilac Predsednik Skupštine Grada Branislav Mitrović.

Kakav god da bude stav ostalih opozicionih odbornika, odbornička grupa Sloga će nastaviti sa prikupljanjem dokumentacije, podnošenjem odborničkih pitanja i ostalim aktivnostima u interesu svih gradjana – navodi se na kraju saopštenja GG Sloga.