Pocetna Fudbal Turnir „Radomir Antić“ u Užicu

Turnir „Radomir Antić“ u Užicu

425
0
Podelite

Četvrti Međunarodni dečiji fudbalski festival “Radomir Antić“ je u Užicu okupio oko 1.500 dečaka iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Severne Makedonije.

„Svi vi danas ste ovde sa željom da jednog dana postanete najbolji, ali pre nego što se to desi, budite dobra deca i sutra dobri ljudi. Uspeh je važan, priznanja su vetar u leđa, ali čovečnost humanost i tolerancija neka budu iznad svega. I na ovogodišnjem turniru budite dostojni imena velikog Radomira Antića, družite se igrajte fudbal i uživajte u onome što najviše volite, rekla je gradonačelnica Jelena Raković Radivojević.

Dobrodošlicu učesnicima i uspešan turnir deci iz 120 klubova poželeo je i Nedeljko Milosavljević predsednik Sportskog saveza Užice.

“Nadamo se da ovaj festival koji je započet pre četiri godine na stadionu “Radomir Antić” dokazuje da Užice i Sportski savez Užice čuvaju ime Radomira Antića, koji će ostati u srcima svih nas i ove dece koja dolaze da igraju. Pamtimo sportske veličine i ne ostavljamo ih zaboravu”.

Ceremonija svečanog otvaranja počela je defileom ekipa i upotpunjena je nastupima Haos animatora i DJ Nindže.

Utakmice se igraju na Gradskom stadionu “Radomir Antić” i stadionu u Krčagovu, a nakon finalnih susreta koji se igraju u nedelju planirano je uručenje medalja i pehara.