Pocetna Društvo Regionalni sastanak predškolskih ustanova

Regionalni sastanak predškolskih ustanova

93
0
Podelite

U vrtiću „Poletarac“ održan je regionalni sastanak predstavnika predškolskih ustanova sa teritorije Užica i Čačka. Sastanku je prisustvovao i pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, Milan Pašić. Teme su bile izazovi sa kojima se susreću po pitanju izmenjene zakonske regulative, usavršavanje radnika i veličine vaspitnih grupa.

“Želeli smo da razgovaramo sa našim kolegama na terenu u susret novoj radnoj godini, koji su to izazovi sa kojima se susreću, da ih upoznamo sa određenom zakonskom inicijativom, šta je urađeno u prethodnom periodu, šta je planirano u narednom, ali i da govorimo o bezbednosti dece u našim ustanovama. Takođe govorićemo i o novim koncepcijama koje se realizuju od 2022. godine u svim našim ustanovama i novom ciklusu spoljašnjeg vrednovanja. Pre ovog sastanka smo kolegama poslali upitnik na koji su oni odgovarali i dali nam važne sugestije i odgovore. Ideja ovih sastanaka je upravo da na terenu sa kolegama razmenimo iskustva i da jednostavno podignemo kvalitet našeg obrazovno vaspitnog rada u predškolskim ustanovama”, rekao pomoćnik ministra Pešić.

Cilj je da svako dete u Užicu ima svoje mesto u vrtiću, rekao je Dragoljub Stojadinović član Gradskog veća za projekte i društvene delatnosti.

“Otvorili smo prvi seoski vrtić u Karanu pre godinu dana, a početkom narednog meseca otvaramo i drugi u Kremnima. Grad subnvencioniše sa 80 odsto i boravak dece u privatnoj Predškolskoj ustanovi. Ipak, ono što je za nas najznačajnije u ovom momentu, je da smo u završnoj fazi izgradnje novog objekta u naselju Carina, koji gradimo sopstvenim sredstvima i gde će biti mesta za oko 200 mališana. Nadamo se da ćemo sa otvaranjem tog objekta u potpunosti eliminisati takozvanu listu čekanja”.

Pre Užica regionalni sastanci sa predstavnicima predškolskih ustanova održani su u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Novom Pazaru, a naredni će biti održan u Kragujevcu.