Pocetna Društvo GG Sloga: Ophođenje prema prosvetnim radnicima mora što pre da se promeni!

GG Sloga: Ophođenje prema prosvetnim radnicima mora što pre da se promeni!

116
0
Podelite

Već dugo su prosvetni radnici marginalizovani u našem društvu ne samo na osnovu zarada već i po pitanju prava i uslova za rad! Živimo u vremenu surovog kapitalizma u kom običan čovek sve više vremena provodi na svom radnom mestu kako bi obezbedio egzistenciju za svoju porodicu. Deca su sve više prepuštena sama sebi. Prosvetnim radnicima su znatno umanjena prava i mogućnosti da decu vaspitaju i obrazuju onako kako bi trebalo. Povećanjem bespotrebne administracije i uvođenjem zapadnjačkih normi ponašanja prema učenicima, prosvetnim radnicima na minimum su svedene mogućnosti i mehanizmi da kanališu i usmere energiju dece koja danas imaju znatno veći pristup raznim nekvalitetnim i štetnim sadržajima putem medija, interneta i svakodnevnog života. Nekada su nastavnici grdili đake, a sada đaci grde nastavnike, izmiču stolicu, maltretiraju i ko zna šta sve još rade!

Ovakvo ophođenje prema prosvetnim radnicima, ne samo đaka i roditelja nego i čitavog društva, mora što pre da se promeni!

Na teritoriji grada Užica uslovi za rad i nastavu u seoskim, a i nekim gradskim školama su jako loši. U vrtićima nema dovoljno mesta za svu decu. Ovim temama ćemo posvetiti posebnu pažnju u budućnosti.

Insistiraćemo na poboljšanju uslova za đake i prosvetne radnike u svim školama na teritoriji Užica!

Pozivamo sve sugrađane da zajedno sa nama podrže protest prosvetnih radnika zakazan za ponedeljak 16. septembar u 12 časova na platou ispred Gimnazije u Užicu, kaže se u saopštenju