Pocetna Arilje Održana Javna rasprava o nacrtu Regionalnog plana upravljanja otpadom

Održana Javna rasprava o nacrtu Regionalnog plana upravljanja otpadom

194
0
Podelite

Javna rasprava i javna prezentacija o nacrtu, opravdanosti i Streteške procene uticaja na životnu sredinu Regionalnog plana upravljanja otpadom za gradove Užice i Čačak i opštine Ivanjica, Požega, Bajina Bašta, Lučani, Arilje, Čajetina i Kosjerić održana je danas u prisustvu predstavnika gradova i opština osnivača RC “Duboko”, predstavnika javnih preduzeća, Zelenog saveta, stručnih službi, civilnog sektora, obrađivača, medija i drugih zainteresovanih lica.

Iako je predmet javne rasprave bio Regionalni plan za upravljanje otpadom za devet jedinica lokalne samopurave , interesovanje građana bilo je usmereno samo na akcident na deponiji „Duboko“.

Regionalni plan za upravljanje otpadom definiše principe i načela upravljanja otpadom u dva grada i sedam opština i predstavlja model za optimizaciju količina, koje opterećuju Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko“ u periodu implementacije od deset godina. I današnja javna rasprava još jedna je u nizu aktivnosti, koje se realizuju sa ciljem da se u saradnji sa strukom, predstavnicima lokalnih samouprava i građanima dođe do najboljeg modela upravljanja otpadom.

Naredni korak je analiza i usvajanje, onih primedbi, koje doprinose unapređenju postojećeg dokumenta, o čemu će zainteresovana javnost, kao i o svim prethodnim aktivnostima biti obaveštena.