Pocetna Društvo Što više mlake vode i prašak za pranje veša

Što više mlake vode i prašak za pranje veša

111
0
Podelite

Začepljenje odvoda sudopere stvara glavobolju mnogim stanarima užičkih višespratnica. U pojedinim slučajevima ovaj problem može biti i uzrok poplave stana i neplaniran, uvek veliki trošak za domaćinsto.

Majstori JP “Stan” kažu da zbog ovog problema imaju intervencije tokom celog dana, i pre i popodne. Zatekli smo ih na radnom zadatku u Ulici Dimitrija Tucovića 42, u zgradi u Uskokovića prolazu gde su čistili odvode sudopere na jednoj vertikali u nekoliko stanova, a problem su bili začepljeni sifoni.

Po narodnoj bolje sprečiti nego lečiti i uštedeti koji dinar stambenoj zajednici, zamolili smo ih za savet o tome kako najbolje održavati odvode sudopere.

Kažu, jednostavno, koristiti što više tople vode i po potrebi sipati u odvod prašak za pranje veša koji je bolje rešenje od sredstva za suđe. Poželjno je pred spavanje sipati deterdžent za veš u odvod sudopere da prenoći. Izbegavati hemiju za čišćenje cevi zbog starosti samih cevi i instalacija, plastike i spirala.

Svaka sudopera treba da ima malu rešetku koja sprečava da ostaci hrane dospeju u sifon, kažu na kraju majstori JP “Stan”.