Pocetna Nova Varoš Brucoši Akademije strukovnih studija – odsek Užice

Brucoši Akademije strukovnih studija – odsek Užice

94
0
Podelite

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija – odsek Užice priredila je prijem za brucoše povodom početka školske godine. Ukupno je upisano na sedam studijskih programa 270 studenata što je više od 10 odsto nego prošle godine.

Dr Slobodanka Stankov, rukovodilac odseka Užice Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija rekla je da su upisali više studenata, jer su reakreditovali određene studijske programe i inovirali ih u skladu sa privredom.

– To nam je pokazatelj da smo većinu studijskih programa popunili na budžetu, ali i samofinasirajućim studentima. Veliko interesovanje vladalo je za inovirane studijske programe Mašinstvo, Unutrašnja arhitektura, Menadžment koji su popunjeni u prvom upisnom roku, kao i i Zdravstvena nega u drugom roku.

Na Akademiji brucoši će steći teorijska i praktična znanja, što se im omogućiti da se po završetku studija i zaposle.

– Većina studenata je iz Užica, što je odličan pokazatelj da nam mladi ostaju i da će i razvoj privrede imati mlade kadrove. Veliki priliv studenata je i iz opština Nova Varoš, Priboj i Prijepolje iz Zlatiborskog okruga, kao i iz Višegrada, navela je Stankov.

Studijski programi na Akademiji su zastupljeni na tri polja i to društveno-humanističkom, tehničko-tehnološkom i medicinskom. U okviru tehničko-tehnološkog polja bilo je i najviše inovacija na studijskim programima.

Akademija strukovnih studija Zapadna Srbija je državna škola koja ima licencu i jedna je od vodećih obrazovnih institucija u Zlatiborskom okrugu.