Pocetna Društvo Finski ambasador u Užicu

Finski ambasador u Užicu

49
0
Podelite

Ambasador Finske Niklas Lindkvist postio je Užice u kome će zajedno sa gradonačelnicom Jelenom Raković Radivojević otvoriti izložbu finskog novinara i umetnika Pentija Vaistoa. Njegova ekselencija je izrazila zadovoljstvo što ima priliku da boravi u Užicu, gradu koji je ove godine kulturna prestonica Srbije. Linkvist je sa rukovodstvom grada razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje.

– Razgovarali smo o načinu na koji možemo sarađivati u razvoju Užica kroz razne delatnost Grada Užica i finskih kompanija. Veoma smo impresionirani sa onim što smo videli – rekao je finski ambasador i pozvao na izložbu finskog autora koji izlaže u Gradskom kulturnom centru.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević istakla da je zvanje – Užice prestonica kulture, gradu donelo mnogo toga, kako u pogledu infrastrukturnih projekata i kulturnih sadržaja tako i u pogledu niza razgovora sa više stranih zvaničnika i umetnika, delegacija evropskih i svetskih zemalja. Ona je navela da je sa delegacijom iz Finske razgovarano o produbljivanju saradnje u oblasti zaštite životne sredine, privrede, turizma i obrazovanja.

– Nadam se da ćemo sa ovog sastanka poneti važne dogovore za nastavak saradnje u oblastima o kojima smo razgovarali – rekla je gradonačelnica Užica uz reči zahvalnosti gostima na učešću u “Eri kulture”.

Predstonica kulture Srbije u saradnji sa Ambasadom Republike Finske organizuje izložbu “Slike moga uma” finskog novinara i umetnika Pentija Vaistoa. Svečanost otvaranja je u 19 časova.