Pocetna Društvo Počele toploten probe sistema

Počele toploten probe sistema

35
0
Podelite

Gradska topalana Užice je počela sa topltnim probama sistema. Ukoliko u narednim danima dnevne temperature između 9 i 16 časova budu ispod 12 stepeni počeće i zvanično nova grejna sezone. Zvanično grejna sezona počinje 15. oktobra.

“Radnici su ovog leta dosta rada i truda uložili u otklanjanje svih nedostaka koji su bili uočeni u sistemu grejanja u prethodnoj grejnoj sezoni. Pored toga uloženo je dosta sredstava u nabavku opreme za kotlarnice i podstanice, a kao jednu od glavnih investicija istakao bih nabavku novog kotla sa gorionikom i sa pratećom automatikom u kotlarnici Sevojno, koja će ispuniti domaće i najviše evropske norme u pogledu produkata sagorevanja. Obezbeđeni su energenti i potpisani ugovori sa snebdevačima i po tom osnovu ne očekujemo neke probleme”, rekao direktor JKP “Gradska toplana Užice” Branko Filipović.

Gradska toplana predložila gradu zadržavanje postojeće cene usluge, što ih svrstava u najeftiniju toplanu u okruženju. Filipović poziva predsednike Skupština stanara da stambenim zajednicama gde su imali radove na sekundarnim instalacijama da ih privode kraju i obaveste Gradsku toplanu da napuni sistem, jer to iziskuje određeno vreme.