Pocetna Društvo Za Dan „Srbijašuma“ 33 sadnice ispred Studentskog centra Užice

Za Dan „Srbijašuma“ 33 sadnice ispred Studentskog centra Užice

75
0
Podelite

Šumsko gazdinstvo Užice povodom 33 godine postojanja i rada Javnog preduzeća „Srbijašume“ obeležilo je sadnjom 33 sadnice na lokaciji Studentskog centra Užice.

– Dan „Srbijašuma“ i uspešno poslovanje obeležavamo na simboličan način u svim delovima preduzeća, kao i u Šumskom gazdinstvu Užice sadnjom po 33 sadnice na javnim površinama. Po dogovoru sa predstavnicima grada odlučili smo se za lokaciju ispred Studentskog centra, a sadnice su iz našeg rasadnika u Požegi. Na području Srbije u okviru ove akcije biće posađeno preko 500 sadnica, rekao je Ivan Stanisavljević, direktor Šumskog gazdinstva Užice JP „Srbijašume“.

On je dodao da je za ovu godinu u planu Šumskog gazdinstva Užice oko 35 hektara podizanja novih šuma što je oko 75.000 sadnica. Deo je izvršen na proleće, a ostatak će biti tokom jeseni. Za narednu godinu planirano je 115.000 novih zasađenih stabala u proleće i na jesen.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević čestitala je Dan preduzeća i navela da su ovom akcijom pokazali svoju društvenu odgovornost.

– U narednom periodu zajedno ćemo realizovati projekte pošumljavanja ne samo u centru grada već i na periferiji. Sa Ministarstvom zaštite životne sredine u periodu od 2018-2023. godine pošumljeno je 18 hektara. Nastavljamo, jer svako posađeno stablo znači unapređenje životne sredine što je i predviđeno planskim dokumentima, navela je gradonačelnica.

Sadnice koje su posađene dodatno će oplemeniti i ulepšati prostor ispred Centra gde borave studenti u Krčagovu.