Pocetna Društvo Prijem nove generacije studenata na Pedagoškom fakultetu u Užicu

Prijem nove generacije studenata na Pedagoškom fakultetu u Užicu

45
0
Podelite

Na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata, gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević, istakla je značaj Pedagoškog fakulteta koji je iznedrio mnoge vrsne intelektualce i stručnjake. „Ovaj fakultet uspeva da ostvari svoje obrazovne, vaspitne i kulturne ciljeve, a ovogodišnja generacija studenata potvrđuje njegovu vrednost“, naglasila je gradonačelnica.

U svom obraćanju, gradonačelnica je čestitala studentima na upisu i poželela im mnogo sreće u savladavanju novih znanja i praksi. Istakla je važnost obrazovanja koje uključuje vaspitanje, kulturu i pozitivan odnos prema zajednici. „Na Pedagoškom fakultetu u Užicu, koji je ove godine Prestonica kulture Srbije, imate priliku da učite od izuzetnih pojedinaca i predstavnika pedagoške struke“, poručila je.

Prof. dr Sanja Maričić, dekanica fakulteta, obratila se prisutnima ističući da će datum 1. oktobar zauvek ostati u sećanju novih studenata. „Ovo je dan kada zakoračujete u akademsku zajednicu i počinjete ostvarivanje svojih ciljeva. Prepreke na ovom putu su prilike da pokažete svoju snagu i upornost. Mi smo ovde da vas podržimo, ali vaš trud je ključ uspeha“, naglasila je dekanica.

Veljko Rajić, student prodekan, pozdravio je nove kolege u ime Udruženja studenata i Studentskog parlamenta, naglašavajući podršku udruženja u organizaciji različitih manifestacija i akcija.

Načelnik Školske uprave Užice, Vlade Živanović, pozdravio je studente u ime Ministarstva prosvete. „Verujem u vas i vaše profesore. Uvek ćete imati priliku da ostavite upečatljiv trag, bilo u velikim sredinama ili malim seoskim zajednicama“, poručio je Živanović.

Ova svečanost simbolizuje početak novog poglavlja u životima studenata, pružajući im mogućnosti za lični i profesionalni rast.