Pocetna Društvo Prvi HIGHLANDER Izazov na Murtenici

Prvi HIGHLANDER Izazov na Murtenici

40
0
Podelite

Od 4. do 6. oktobra, planinski masiv Zlatibora postaje dom prvog HIGHLANDER izazova, namenjenog svim ljubiteljima planinarenja i avanture. Ovaj događaj, pod sloganom „OTKRIJ NEOTKRIVENO“, donosi potpuno nove staze i predele koje do sada niste imali priliku da istražite.

Učesnici će se suočiti sa izazovnom stazom dugačkom 56 kilometara, nazvanom po sazvežđu Pegasus. Ova avantura traje tri dana, tokom kojih će planinari, bez obzira na vremenske uslove, prolaziti kroz prelepe i netaknute prirodne pejzaže. Očekuje ih testiranje izdržljivosti, fizičke sposobnosti i snalažljivosti, dok će uživati u miru prirode, često bez signala za telefon i spavajući pod vedrim nebom.

Važno je napomenuti da HIGHLANDER nije takmičenje; ovde nema pobednika. Umesto toga, fokus je na ličnim ili timskim izazovima koji pomeraju granice mogućeg. Ovaj događaj okuplja i rekreativce i profesionalce, bez obzira na godine, pol ili obrazovanje—jedini uslov je ljubav prema prirodi.

Događaj se održava u skladu sa najvišim ekološkim standardima, a učesnici su raznoliki, od najmlađeg koji ima samo 7 godina do najstarijeg od 56 godina. Broj učesnika je limitiran na 55, što dodaje ekskluzivnost ovom jedinstvenom iskustvu.

HIGHLANDER Murtenica deo je globalnog serijala koji se održava od 2017. godine u različitim zemljama, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, kao i mnoge druge. Ovaj događaj ima za cilj da promoviše prirodne lepote Srbije na međunarodnom nivou.

Organizaciju podržavaju brojne nacionalne institucije, uključujući Turističku organizaciju Regije Zapadna Srbija i Planinarski savez Srbije. Registracija učesnika počinje 4. oktobra, a zvanično otvaranje planirano je za 8:00h. Nakon tri dana pešačenja, učesnici koji prevaziđu sve izazove ponosiće titulu HIGHLANDER.

Pridružite se ovoj nezaboravnoj avanturi i otkrijte čari Zlatibora!