Pocetna GKC Užice kroz oči mladih stvaralaca

Užice kroz oči mladih stvaralaca

39
0
Podelite

U okviru programa obeležavanja Dana grada, u Gradskom kulturnom centru otvorena je izložba radova učenika Umetničke škole na temu „Užice“.

Direktorka Ivana Stamatović istakla je da su učenici kroz svoje radove pokazali ljubav prema gradu, bilo da su Užičani po rođenju ili po školovanju.

„Užice je naš grad, gde smo odrasli i doprineli njegovom razvoju. Učenički radovi, uključujući crteže, slike, plakate, grafike, skulpture, kao i predmete od tekstila i keramike, odražavaju trud i talenat,“ rekla je Stamatović.

Direktor Gradskog kulturnog centra, Filip Baralić, dodao je da izložba donosi svež mladalački pogled na bogatu istoriju i kulturu Užica, podsećajući nas na važnost umetnosti u zajednici.

“Ovi talentovani mladi ljudi kroz umetnost izražavaju svoju ljubav prema gradu, povezujući prošlost, sadašnjost i budućnost”, kaže Baralić.

Gradonačelnica dr Jelana Raković Radivojević uručila je učenicima sliku u znak sećanja na generaciju čiji su radovi nastali u godini kada je grad nosi titulu nacionalne prestonice kulture.