Pocetna Društvo „Užički dani“ – 55. Stručni skup Lekara

„Užički dani“ – 55. Stručni skup Lekara

67
0
Podelite

Ceremonijom svečanog otvaranja započeo je dvodnevni stručni skup „Užički dani“, koji se održava po 55. put, u organizaciji Srpskog lekarskog društva – Podružnice Užice. Ovaj događaj okuplja eminentne stručnjake iz oblasti medicine i stomatologije iz zemlje i inostranstva.

Gradonačelnica Užica naglasila je značaj skupa, ističući njegovu pet i po decenijsku tradiciju.

“Ova manifestacija predstavlja dragocenu razmenu iskustava koja doprinosi unapređenju kvaliteta zdravstvenih usluga i sticanju novih znanja naših lekara,” izjavila je.

Ona je dodala da podrška grada zdravstvu Užica ne prestaje.

“Pored organizacije ovakvih događaja, ulažemo sredstva u nabavku nove opreme, vozila i infrastrukturne radove. U proteklom periodu izvršena je rekonstrukcija više zdravstvenih ustanova, a planiramo i dalju modernizaciju, uključujući rekonstrukciju Opšte bolnice i otvaranje ambulante na Beloj Zemlji,” istakla je gradonačelnica.

Dr. Aleksandar Lazić, direktor Zdravstvenog centra Užice, zahvalio je učesnicima na prisustvu i naglasio važnost ovakvih skupova za razmenu znanja i iskustava.

“Naša misija je da kroz zajednički rad unapredimo usluge koje pružamo pacijentima,” rekao je dr Lazić.

Dr. primarijus Biljana Tomić podsetila je na bogatu tradiciju užičke podružnice Srpskog lekarskog društva.

“Naša borba za unapređenje zdravstvene zaštite i jačanje lekarske struke je neprekidna, i nastavićemo da se razvijamo kroz saradnju sa domaćim i inostranim stručnjacima,” naglasila je.

Prof. dr Milan Nedeljković, predsednik SLD-a, takođe je poželeo uspešan rad učesnicima.

“Nastavićemo da pružamo podršku užičkom Zdravstvenom centru u unapređenju kvaliteta usluga,” istakao je.

Prvi dan skupa fokusiran je na politraumu, dok je drugi dan posvećen preventivnoj medicini. Svi radovi će biti publikovani u stručnom časopisu, a skup se odvija uz podršku grada Užica u okviru obeležavanja Dana grada.