Pocetna Ekonomija Ministar Gašić otvorio novu halu za pakovanje municije fabrike „Prvi partizan“

Ministar Gašić otvorio novu halu za pakovanje municije fabrike „Prvi partizan“

156
0
Podelite

Ministar odbrane Bratislav Gašić danas je svečano otvorio novoizgrađenu halu za kompletiranje i pakovanje municije fabrike „Prvi partizan“ na Beloj Zemlji. Ovaj značajan korak dolazi u trenutku kada fabrika obeležava skoro 96 godina tradicije u domaćoj odbrambenoj industriji.

Tokom događaja, ministar Gašić je prisustvovao potpisivanju ugovora između Ministarstva odbrane i fabrike „Prvi partizan“ o nabavci proizvoda za opremanje Vojske Srbije. Ugovor su potpisali pukovnik Dragan Panić, predstavnik Sektora za materijalne resurse, i generalni direktor „Prvog partizana“ Dobrosav Andrić.

Gospodin Gašić istakao je značaj svih proizvodnih pogona fabrike, naglašavajući da je tradicija koju su gradili vredni radnici temelji na kvalitetu i pouzdanosti. Stalna ulaganja i investicije omogućile su fabrici da se razvija i unapređuje svoje kapacitete i proizvodne procese.

“Otvaranje nove hale predstavlja dokaz da državna i vojna uprava ulažu napore u razvoj odbrambene industrije. Modernizacija Vojske Srbije mora pratiti razvoj njenih kapaciteta, što je ključno za jačanje naše odbrambene sposobnosti”, rekao je ministar. Dodao je i da izgradnja novih kapaciteta u Užicu i otvaranje radnih mesta pružaju podstrek mladima da ostanu u svom gradu.

Tokom posete, ministar Gašić se sastao sa rukovodstvom fabrike i predstavnicima sindikata, razgovarajući o poslovanju, novim investicijama i razvoju koji će povećati proizvodne kapacitete.

Otvaranju hale prisustvovali su i direktori drugih fabrika odbrambene industrije, kao i predstavnici Ministarstva odbrane, Ministarstva unutrašnjih poslova, lokalne samouprave i verskih zajednica.