Pocetna Sport Serbia Epic Series prvi put na Gold gondoli

Serbia Epic Series prvi put na Gold gondoli

41
0
Podelite

Premijerno ove godine učesnici trke Epic Serbia Series prevezli su se Gold gondolom do vrha Tornik odakle je počelo takmičenje. Zlatiborska gondola je prepoznala važnost ovog sportskog događaja kao priliku da promoviše zdrave stilove života i podrži dodatno afirmisanje planinskog biciklizma i trčanja ne samo kao sportskih aktivnosti, već i kao proširene ponude najposećenije planine u Srbiji.

Masovna sportska manifestacija, kao što je trka Serbia Epic, doprinosi popularizaciji trase gondole kao lokacije za aktivan odmor i rekreaciju kojoj teži sve više naših posetilaca. Promocija sporta i veća prepoznatljivost Zlatibora kao lokacije za ovu vrstu aktivnosti bili su inspiracija za Gold gondolu da se priključi trci najvišeg ranga i afirmaciji našeg sporta u svetu.

Učesnici, njih oko 270, su trčali stazama dugim 10 i 6 kilometara, dok se biciklistička trka prvog dana odvijala u dužini od 25 kilometara prvog dana. U godini kada se obeležava 140 godina biciklizma u Srbji, Serbia Epic serija se završila upravno na Zlatiboru, a Gold gondola je imala ekskluzivnu priliku da podrži ovaj događaj donoseći nezaboravne trenutke učesnicima.

Pored turističke ponude, mi kroz svoje poslovanje kontinuirano promovišemo sport kao važan element zdravog načina života. Naši posetioci su većinom turisti koje vole da provode vreme u prirodi uživajući u rekreaciji i čistom planinskom vazduhu, a tu su i brojne kompanije koje dovode svoje zaposlene na tim bildinge u saglasju sa prirodom. Gold gondola i Serbia Epic serija su ponudili novu dimenziju Zlatibora kao destinacije sa brojnim mogućnostima za planisnki biciklizam, trčanje, e-bike, planinarenje i slične aktivnosti. Trasirana je nova staza za rekreaciju koja će ostati za trajno korišćenje i proširiti ponude Gold gondole i Zlatibora.

Iz Biciklističog kluba Novi Sad ističu da je Serbia Epic nov sportsko-turistički proizvod koji za cilj ima razvoj novih destinacija pogodnih za sportski turizam i slanje afirmativne slike o Srbiji zemljama širom sveta.

Uz veliko interesovanje sportista i javnosti Serbia Epic serija održavala se na 7 lokacija: Andrevlje, Petrovaradin, Požarevac, Beograd, Stara planina, Zlatibor i Vrnjačka Banja.

Ovu sportsku manifestaciju podržali su: Ministarstvo turizma i omladine, Grad Novi Sad – Uprava za sport i omladinu, uprava za kulturu, uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Požarevac, Opština Vrnjačka Banja, Opština Knjaževac, Opština Čajetina, JP „Gold gondola Zlatibor“, TO Zlatibor i drugi.