Pocetna Košarka Ostavka i novi trener u Slobodi

Ostavka i novi trener u Slobodi

63
0
Podelite

Košarkaši Slobode Užice ostvarili su prvu pobedu u novoj sezoni KLS, savladavši Mladost u Zemunu rezultatom 74:70 u subotu. Međutim, radost trijumfa kratko je trajala, jer je tim odmah nakon utakmice ostao bez trenera. Vladimir Lučić podneo je neopozivu ostavku na konferenciji za medije, navodeći lične razloge kao povod za svoju odluku.

U emotivnom obraćanju, Lučić se zahvalio sportskom direktoru Raši Radovanoviću i igračima, ističući da je tim napravio dobru ekipu za ovu sezonu. „Na svoju dušu stavljam neke stvari tokom pripremnog perioda, kao i katastrofalnu igru i poraz od Zlatibora u prvom kolu. Slobodi želim sve najbolje u nastavku prvenstva“, rekao je Lučić, koji je ranije vodio Slobodu i u periodu od 2017. do 2020. godine.

Novi trener Slobode je Vladimir Đokić (53), koji se vraća u klub u kojem je ranije uspešno radio. Njegova prva utakmica na klupi Slobode biće idućeg vikenda protiv Metalca u dvorani Veliki park. Đokić je tokom leta bio u trci za klupu Metalca, ali se ta opcija povukla zbog problema unutar kluba.

Đokić je trenersku karijeru započeo u valjevskom Gimnazijalcu, a kasnije je vodio brojne klubove, uključujući Mašinec, kraljevačku Slogu, Metalac, Vršac, Dinamik i Spartak. Očekivanja su velika, a navijači se nadaju da će Đokić doneti novinu i stabilnost timu u nastavku sezone.