Pocetna Društvo Međunarodna akcija „Fokus na putu“: Više od 14.000 prekršaja u Srbiji

Međunarodna akcija „Fokus na putu“: Više od 14.000 prekršaja u Srbiji

38
0
Podelite

Tokom velike međunarodne akcije „Fokus na putu“, koju su sproveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, kontrolisano je 60.000 vozača, a otkriveno je 14.113 prekršaja. Akcija se odvijala od 7. do 13. oktobra i bila je usmerena na sve vrste prekršaja, s posebnim naglaskom na nepropisnu upotrebu mobilnih telefona tokom vožnje.

Potpukovnik Dejan Stević iz Uprave saobraćajne policije izjavio je za Tanjug da je tokom akcije zabeleženo najviše prekršaja vezanih za nekorišćenje sigurnosnog pojasa – 9.380 slučajeva. Nepropisna upotreba telefona od strane vozača evidentirana je u 3.657 slučajeva, dok su pešaci nepropisno koristili telefone, kao i audio i video uređaje u 852 slučaja. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 24 vozača pod uticajem psihoaktivnih supstanci, a pronađeno je 21 lice za kojima se tragalo.

Stević je podsetio da svako odvlačenje pažnje za volanom predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju i još jednom pozvao vozače da ne koriste mobilne telefone tokom vožnje.