Pocetna Društvo Sastanak Koordinacionog tela JKP „Duboko“

Sastanak Koordinacionog tela JKP „Duboko“

55
0
Podelite

U Užicu je održan sastanak Koordinacionog tela JKP Regionalni centar za upravljanje otpadom „Duboko“. Sastanku su, pored gradonačelnika i predsednika opština osnivača, prisustvovali i predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i nadležnih inspekcijskih službi.

Na sastanku je postignut konsenzus o hitnoj potrebi za maksimalnim angažovanjem u narednim danima i mesecima kako bi se rešili problemi sa nedostajućim dozvolama, neophodnim za nastavak rada Regionalnog centra „Duboko“. Učesnici su se saglasili da je ključno što pre otpočeti radove na projektu proširenja i modernizacije.

Osnivači su se jednoglasno izjasnili da je rad i proširenje Regionalnog centra jedino održivo rešenje za građane, a zaposleni i menadžment „Dubokog“ su u potpunosti podržali ovaj stav.

Takođe, osnivači su izrazili zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine, ministarki Ireni Vujović, kao i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministru Goranu Vesiću, koji su pokazali volju i pružili podršku za ubrzanje procedura vezanih za neophodne dozvole i projektno-tehničku dokumentaciju.

Projekat proširenja Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Duboko“, vredan preko 30 miliona evra, predstavlja jedini put ka uspostavljanju dugoročno održivog, bezbednog i ekološki prihvatljivog sistema upravljanja otpadom, zaključili su učesnici sastanka.