Pocetna Društvo Snaga žene menja svet

Snaga žene menja svet

36
0
Podelite

Oktobar je mesec posvećen borbi protiv raka dojke, a članice Savetovališta za žene sa invaliditetom obolele od raka „Jefimija“ i Srpskog foruma protiv raka dojke „Evropa Dona Srbija“ okupile su se na Gold gondoli na Zlatiboru kako bi zajedno obeležile ovaj važan događaj. Uz slogan „Snaga žene menja svet“, ova manifestacija ima za cilj da podigne svest o zdravlju žena i važnosti redovnih pregleda.

„Svake godine ističemo značaj zdravih stilova života i boravka u prirodi, povezujući se sa različitim institucijama i udruženjima. Ove godine smo odlučili da oktobar posvetimo dobrostanju žena i relaksaciji“, izjavila je Bojana Božanić, direktorka JP „Gold gondola Zlatibor“.

Zlatiborska gondola, koja je deo Klastera zdravstvenog, velnes i SPA turizma Srbije, tokom cele godine inspiriše posetioce na promenu životnih navika. Organizovane su aktivnosti koje podstiču fizičko i mentalno zdravlje, kao i popusti na ženske programe.

Slavica Simić, predsednica Savetovališta „Jefimija“, naglasila je važnost ovakvih akcija, ističući da su članice iz Zlatiborskog okruga pokazale da se zajednički može raditi na prevenciji i podršci ženama koje se suočavaju sa ovom bolešću.

Rak dojke ostaje najčešće maligno oboljenje kod žena, ali ranim otkrivanjem i pravovremenom terapijom šanse za uspešno lečenje su znatno veće.

„Ovo je prilika da se žene podsete na značaj brige o svom zdravlju i da provedu vreme sa porodicom, udaljene od svakodnevnog stresa“, dodala je dr Maja Gulan, potpredsednica Savetovališta „Jefimija“.

Zlatibor, poznat po svom prijatnom ambijentu i umerenoj klimi, idealna je destinacija za oporavak i relaksaciju. Ove aktivnosti imaju za cilj da skrenu pažnju na važnost emocionalne i fizičke podrške obolelim ženama i njihovim porodicama.

Obeležavanje ovog meseca podseća nas na značaj redovnih pregleda i pravovremene dijagnoze. Gold gondola nastaviće sa podrškom ženama kroz razne aktivnosti, podstičući njihovo zdravlje i blagostanje tokom cele godine.