Pocetna Sport „Trofej Srbije – Beogradski pobednik“ pripao Lidiji Trmčić

„Trofej Srbije – Beogradski pobednik“ pripao Lidiji Trmčić

40
0
Podelite

U nedelju, 20. oktobra, u sportskoj dvorani „Ranko Žeravica“ u Beogradu održan je prestižni karate turnir 47. po redu „Trofej Srbije – Beogradski pobednik“, na kojem je učestvovalo čak 1250 takmičara iz 11 zemalja. Naša najbolja karatiskinja, Lidija Trmčić, blistala je u kategoriji mlađih seniorki borbe do 50 kg, gde je, nakon tri impresivne pobede, osvojila zlatnu medalju.

Iako Maksim Jojić i Janko Grujić u katama, kao i Ognjen Zdravković u borbama, nisu uspeli da se domognu medalja, njihovi nastupi su bili na visokom nivou.

Prethodnog dana, 19. oktobra, karatisti Karate kluba „Užice“ takmičili su se i na turniru „Kolašinski pobednik“ u Crnoj Gori, gde su osvojili četiri medalje u borbama. Tijana Antonijević je osvojila srebro u kategoriji do 44 kg, dok su bronzane medalje pripale Dimitriju Popovu (do 34 kg), Andreju Staniću (do 52 kg) i Fedoru Bosiljčiću (do 30 kg).

Trener Miloš Ršumović istakao je da je vikend bio sjajan za njegov tim. „Lidija je, nakon uspeha na Svetskom prvenstvu u Veneciji, gde je branila boje Srbije u kategoriji do 55 kg, u svojoj novoj kategoriji do 50 kg pokazala izvanrednu klasu. Sve pohvale i za ostale takmičare, koji su se sjajno borili,“ rekao je Ršumović.