Pocetna Kultura Užičko izdavaštvo se predstavilo na 67. Međunarodnom sajmu knjiga

Užičko izdavaštvo se predstavilo na 67. Međunarodnom sajmu knjiga

40
0
Podelite

Užičko izdavaštvo se predstavlja na 67. Međunarodnom sajmu knjiga sa 28 izdavača i 82 naslova knjiga i periodike, a ovogodišnji slogan događaja je „Reč je slobodna“.

Tokom promocije održane u sali „Ivo Andrić“, gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević, istakla je važnost objedinjene prezentacije užičkih izdanja koja čuvaju istoriju, kulturu i tradiciju grada.

„To je dokaz da čuvamo naše najveće blago, bogato kulturno nasleđe koje ostavljamo budućim generacijama. Bez obzira na savremene tehnologije, knjige i dalje imaju svoje mesto u srcima ljudi“, poručila je gradonačelnica.

Slavica Stefanović, direktorka Narodnog muzeja Užice, dodala je da sve kulturne ustanove obeležavaju važne godišnjice i jubileje.

„U godini u kojoj predstavljamo našu kulturu na ovom prestižnom sajmu, obeležavamo 110 godina od početka Velikog rata, 80 godina od atentata na kralja Aleksandra Karađorđevića, kao i rođendane istaknutih ličnosti poput Milutina Uskokovića i slikara Mihaila Milovanovića.“

Na promociji su predstavljena izdanja “Užički amakord”, “Rujansko četvorojevanđelje”, “Crkve i manastiri zemlje Moravice od XIII – XVII veka”, “Kralj Aleksandar I Karađorđević”, “Književne adrese Milovana Vitezovića”, “Dimitrije Tucović- intimni svet radničkog viteza”, “150 godina čitaonice i biblioteke u Bajinoj Bašti” i “Naš vek – 100 godina Udruženja Užičana u Beogradu”.

Sajam traje do 27. oktobra, a užički štand (4060) nalazi se u Hali 4.