Pocetna Društvo TO Zlatibor postavila dvojezičnu saobraćajnu signalizaciju

TO Zlatibor postavila dvojezičnu saobraćajnu signalizaciju

37
0
Podelite

uristička organizacija Zlatibor nedavno je završila projekat postavljanja dvojezične saobraćajne signalizacije, koja označava ključne turističke destinacije na teritoriji opštine Čajetina. Ovaj projekat, u koji je uloženo više od 14 miliona dinara, ima za cilj da poboljša iskustvo posetilaca i podstakne ih da istraže različite atrakcije Zlatibora.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Zlatibor, Vladimira Živanovića, signalizacija je deo šire inicijative za ravnomeran razvoj urbanih i ruralnih delova opštine.

„Želimo da svi posetioci, domaći i strani, lakše pronađu naše turističke lokalitete i da se poveća promet u turističkoj privredi,“ naglašava Živanović.

Nova signalizacija ne samo da olakšava navigaciju, već i ističe raznolikost sadržaja koje Zlatibor nudi, od prirodnih lepota do kulturnih znamenitosti. Milica Vulović, direktorka „Apartments by BOR“, dodaje da signalizacija pozitivno utiče na vizuelni identitet destinacije i pomaže gostima da lako pronađu nove hotele.

Povodom nove signalizacije, sprovedena je anketa među turistima na Kraljevom trgu, koja je pokazala visok nivo zadovoljstva. Učesnici su istakli značaj nove signalizacije za lakše snalaženje i dalji razvoj turizma na Zlatiboru. Blogerka Višnja Kostić pohvalila je projekat kao jedan od najbolje urađenih u turističkim mestima Srbije, dok je Žarko J. Ratković naglasio da su svi napori usmereni ka unapređenju Zlatibora korisni.