Pocetna Društvo U Sevojnu u toku radovi na putnoj infrastrukturi vredni 5,5 miliona dinara

U Sevojnu u toku radovi na putnoj infrastrukturi vredni 5,5 miliona dinara

32
0
Podelite

Gradska opština Sevojno trenutno sprovodi radove na putnoj infrastrukturi, koji su vredni oko 5,5 miliona dinara, kroz direktne investicije grada. Radove izvodi užička firma “Niskogradnja”, a obišle su ih gradonačelnica Užica, dr Jelena Raković Radivojević, i predsednica Gradske opštine Sevojno, Mirjana Đurić.

Prema rečima gradonačelnice, radovi su završeni u Partizanskoj ulici i ulici Milutina Bojića, dok se u narednim danima planira rekonstrukcija ulica Sokolska, Save Šumanovića i Moše Pijade, kao i asfaltiranje krakova ulice Majke Jevrosime i Sokići.

Dr Raković Radivojević ističe da, iako je putna infrastruktura prioritet, opština ulaže i u druge oblasti kako bi se unapredili uslovi života građana i podržao dalji razvoj privrede.

„Pored putne infrastrukture, radimo na uređenju javnih površina, parking prostora, sportskih terena i dečijih igrališta,“ naglašava ona.

Predsednica Đurić dodaje da su od juna 2022. godine u Sevojno uložena više od 200 miliona dinara, uključujući investiciju od 110 miliona dinara za rešavanje problema vodosnabdevanja. Kroz program „Udružimo se“ rekonstruisani su Krug i žardinjere, čime je Sevojno postalo još prepoznatljivije.

„U toku su konsultacije za investicije u 2025. godini i u saradnji sa većnicima, građanima Sevojna i gradom, sigurno ćemo delgirati najvažnije projekte”, naglasila je Đurić.