Pocetna Društvo Jačanje saradnje između Agencije za sprečavanje korupcije i lokalnih samouprava

Jačanje saradnje između Agencije za sprečavanje korupcije i lokalnih samouprava

27
0
Podelite

U cilju unapređenja saradnje sa jedinicama lokalne samouprave, direktor Agencije za sprečavanje korupcije, Dejan Damnjanović, održao je sastanak sa javnim funkcionerima Zlatiborskog okruga u Užicu. Domaćin skupa, gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, pozdravila je prisutne predsednike opština Kosjerić, Nova Varoš, Požega, Priboj i Bajina Bašta.

„Verujem da su teme o kojima danas govorimo svima nama jednako važne. Radimo sve što je neophodno kako bi se naši lokalni akti usaglasili sa zakonskom regulativom, a ovaj sastanak će doprineti efikasnijoj izradi i primeni dokumenata vezanih za borbu protiv korupcije“, istakla je gradonačelnica.

Direktor Damnjanović je predstavio ključne aspekte Zakona o sprečavanju korupcije, uključujući prijavu imovine i prihoda javnih funkcionera, sukob interesa, izradu planova integriteta i obuke o etici i integritetu. Nakon izlaganja, usledila je diskusija u kojoj su javni funkcioneri delili svoja iskustva i izazove sa kojima se suočavaju.

Direktor Agencije je naglasio važnost međusobne saradnje i obećao dodatnu podršku u radu, najavivši redovne obilaske predstavnika Agencije upravnim okruzima jednom mesečno.

Ovaj sastanak je deo kontinuirane aktivnosti Agencije koja ima za cilj jačanje mehanizama za sprečavanje korupcije, a Zlatiborski upravni okrug je jedanaesti okrug sa kojim se ovakvi sastanci realizuju od jula ove godine.