Pocetna Društvo „Ukrajinke“ i na Petkovici hit

„Ukrajinke“ i na Petkovici hit

42
0
Podelite

Postoji dan u godini kada svi putevi u Užicu vode na Međaj. Vašar na Petkovicu u organizaciji JKP „Bioktoš“ i ove godine izmamio je reku ljudi pored druge reke Đetinje gde se tradicionalno održava susret velikog broja prodavaca i kupaca.

A na tezgama bogata ponuda, od tekstila preko auto-delova do nameštaja. Ipak, čini nam se da su vunene čarape „ukrajinke“ hit. One se mogu pazariti po ceni od 6oo dinara.

Jedan broj Užičanki odlučio se da nove zaveze kupi baš na Petkovicu. Naravno popularna cena od 200-250 dinara po metru privukla je mnoge kupce.

A za ribolovce tezge sa mašinicima, štapovima i mamcima, a za vozače auto-galanterija i gumene patosnice za svega 500 dinara.

Za potrebe poljoprivredne brigade tu je vojna odeća, naloženi prsluci, pantalone i jakne, a za tople noge dobro dođu i lovačke čarape koje košataju 500 dinara za tri komada.

Kupovina kućnih ljubimaca, poput zečeva u jednom slučaju moraće da sačeka drugu priliku. Jer, kako će zeka sam u kući dok je mama na poslu, a Vasilije u vrtiću, i ko će zeku ga čuva.

Ariljki pamuk je najprisutniji, a donji delovi trenerki veoma traženi i mogu se kupiti po cenama od 800 do 1300 dinara.

Licideri su kao i svake godine posećeni sa svojim slatkišima, a šivene kuvarice sa duhovitim natpisima mame osmehe posetiocima vašara.

Deo Međaja prema Plaži rezervisan je za nameštaj, motorne testere, šrafcigere, a na ovom potezu vredni korpari nude svojih ruku delo.

Petkovica je prilika i za kupovinu hrizantema. Popularne „jesenke“ Užičani na vašaru kupuju po cenama od 150-350 dinara zavisno od veličine.