Pocetna Politika Gradski odbor PUPS – Solidarnost i pravda sa gradjanima Užica

Gradski odbor PUPS – Solidarnost i pravda sa gradjanima Užica

44
0
Podelite

Povodom Miholjskuh susreta i upoznavanju sa aktivnostima i aktuelnim programima Gradski odbor PUPS Užice je u zadnja tri vikenda organizovao neposredne susrete i razgovore sa gradjanima Užica.

Partija ujedinjenih penzionera poljoprivrednika i proletera – solidarnost i paravda je partija koja posebnu pažnju posvećuje jednoj odgovornoj socijalnoj poilitici, koja se temelji na soliradnosti i socijalnoj pravdi. U okviru te politike su obuhvaćene penzije, tako da se naša partija iskreno zalaže i bori za interese penzionera i protiv svih oblika diskriminacije penzionera. Uspeli smo da se ostvarimo naš vrednosni stav 3 P – penzije prate plate po principu koliko rastu plate u javnom sektoru, toliko rastu i penzije. Zalažemo se da se ostvari naša vrlo važna inicijativa da penzioneri sa najnižim penzijama dobiju trinaestu penziju. Očekujemo da će uskoro zaživeti još jedana inicijativa našeg predsednika Milana Krkobabića „Socijalno garantovana penzija“ od najmanje 150 eura, a koja se odnosi na osobe koje su namirile 65 godina života a koje iz nekih razloga nemaju uslove za penziju.To se pretežno odnosi na žene sa sela koje su ceo svoj život marljivo radile i bile stub porodice.

Ministarstvo za brigu o selu kroz sprovodjenje inicijative našeg predsednika o dodeljivanju seoskih napuštenih domaćinstava mladim bračnim parovima dodelilo je 3309 kuća i time je svoj dom dobilo više od 12000 mladih ljudi. Naglasli bi da u Srbiji ima više od 145000 ne naseljenih kuća sa domaćinstiva i ovo je dobra prilika do pozovemo i vlasnike tih nekretnina, a i zainteresovane mlade da se uključe u ovu akciju. Pored toga za besplatan prevoz seoskog stanovništva dodeljeno je 78 minibusa, a time je obezbedjen prevoz u više od 1800 sela Srbije za starije stanovnike sela i djake pešake. Treba reći da je i ranija ideja 500 zadruga u 500 sela u saradnji sa SANU – akademijskim odborom za selo, u potpunosti realizovana.

Takodje bi najavili predlog predsednika Milana Krkobabića o nabavci multifunkcioinalnih vozila opskrbljenih sa osnovnim prehrambenim artiklima, apotekama i inprovizovanim šalterima pošte, čime bi i najudaljnija sela imala mogućnost snabdevanja i pružanja usluga stanovnicima.