Pocetna Društvo Dan Dišenove bolesti i skuter za Bogdana

Dan Dišenove bolesti i skuter za Bogdana

562
0
Podelite

Svetski dan Dišenove mišićne distrofije obeležen je u Osnovnoj školi “Nada Matić”, gde je Bogan Knežević, učenik trećeg razreda pokazao skuter, koji je nabavljen u okviru humanitarne akcije za njegovo lakše kretanje i dolazak u školu. Za samo dva meseca sredstva su prikupili učenici, roditelji, nastavnici i privrednici. A JP “Užice razvoj” uradilo je pristupnu rampu za učenike sa invaliditetom. Ujedno je organizovana i likovna radionica na temu “Sreća je veća kada se deli”.

Bogdan kaže da mu se sviđa što vozi skuter i da su mu najlepši točkovi. Njegova majka Dušica Knežević ističe da im skuter mnogo znači, jer je do sada u školu išao kolima ili taksijem.

– Sada sa skuterom ima mogućnost da vidi put kojim prolazi, a značio mu je i za rekreativnu nastavu na Tari kako bi bio sa svojim drugovima. Škola je tada obezbedila i autobus koji je prilagođen osobama sa invaliditetom. U školi skuter koristi samo za izlaske na veliki odmor.-

Bogdanova majka dodaje da što se tiče njegovog zdravstvenog stanja više se umara u odnosu na prošlu godinu tako da je skuter dobio u pravo vreme.

Ana Đokić, sekretar Udruženja distrofičara podsetila je na početak prošlogodišnje akcije, ali je istakla da je Bogdan dobio mogućnost da nesmetano koristi skuter. Škola, Udruženje i lokalna samouprava učinili su da sve barijere budu uklonjene.

Ivana Cvetković, direktorka Osnovne škole “Nada Matić” zahvalila se svima koji su se odazvali i pomogli u akciji za Bogdana.

– Na predlog Bogdanove učiteljice Marije Petronijević škola je pokrenula humanitarnu akciju i skuter je obezbeđen da može da se kreće ne samo u školi nego i na drugim mestima – zaključila je Cvetković.

U znak podrške svim obolelim od Dišenove bolesti deca su pustila crvene balone.