Pocetna Društvo Prvi „Srpski festival hodanja“ održan na Zlatiboru

Prvi „Srpski festival hodanja“ održan na Zlatiboru

263
0
Podelite

Manifestacija „Srpski festival hodanja“ održana je u četvrtak 2. novembra 2023. godine na Zlatiboru, na relaciji od početne stanice Gold gondole do međustanice kod Ribničkog jezera.

Više od 600 osnovaca i srednjoškolaca iz zlatiborskog okruga sa svojim nastavnicima i profesorima uživalo je u šetnji, druženju i zabavi, okruženi prirodnim lepotama Zlatibora. Festivalu hodanja su se priključili i predstavnici planinarskih društava, sportskih klubova kao i javnih preduzeća sa teritorije opštine Čajetina. Ova manifestacija poslala je snažnu poruku o važnosti i benefitima hodanja, zdravom životu, sportskim aktivnostima, ali i o širenju svesti o očuvanju životne sredine.

Po dolasku na krajnje odredište, svim učesnicima su dodeljene zahvalnice, uz osveženje i odmor na međustanici gondole. Povratak je organizovan gondolom ka početnoj stanici.

Podršku u realizaciji ovog događaja, koji se po prvi put organizuje prateći trasu gondole pružili su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, JP “Gold gondola” Zlatibor i JKP “Vodovod Zlatibor” Čajetina. Cilj je da „Srpski fesitvala hodanja“ postane tradicionalna manifestacija i da u narednom periodu okuplja kako lokalne učesnike, tako i posetioce iz raznih delova sveta. Organizator manifestacije je Udruženje sportske rekreacije ,,Sport za sve” Užice.