Pocetna Društvo O trošku grada Užica 60 dece na Zlatiboru

O trošku grada Užica 60 dece na Zlatiboru

347
0
Podelite

Grad Užice obezbedio je besplatan odmor u odmaralištu Golija za 60 užičkih osnovaca koji su danas otputovali na Zlatibor i ostaće tamo tokom jesenjeg raspusta.

Prema rečima Ratka Trmčića člana Gradskog veća, na sastanku aktiva direktora dogovoreno je da na ovaj mini odmor idu deca iz višečlanih porodica i kao i ona sa slabijim materijalnim stanjem.

“Sa njima idu i tri vaspitača, a tokom četiri dana boravka na Zlatiboru biće im organizovan bogat i zanimljiv program sa animatorom”.

Miodrag Petković član Gradskog veća podseća da grad posebnu pažnju posvećuje deci i da se sve mere namenjene njima iz godine u godinu unapređuju. Kako ističe, pored izdvajanja za novorođene bebe, đake prvake i stipendija za talentovane učenike tu su i velika izdavajanja za rekonstrukciju škola i proširenje kapaciteta Predškolske ustanove Užice.

“Imali smo kvalitetne mere besplatnog boravka mališana na moru u objektu u Bečićima i od naredne godine, posle pauze koja je vezana za korona virus, nastavićemo u većoj meri da šaljemo đake na more. Ove godine po prvi put omogućili smo boravak dece u odmaralištu “Golija”.

Sa decom iz Užica u odmaralištu “Golija” istovremeno će boraviti 37 dece sa Kosova i Metohije, što će po rečima Petkovića biti prilika da naši đaci šire prijateljstva i upoznaju sunarodnike sa Kosmeta.