Pocetna Društvo Podrška unapređenju životne sredine

Podrška unapređenju životne sredine

150
0
Podelite

Akcijom pošumljavanja Parka prirode Zlatibor, prostor oko Ribničkog jezera je bogatiji za još nekoliko desetina sadnica. JP „Gold gondola Zlatibor“ povodom Međunarodnog dana reka 14. marta podržalo je ovu akciju. Imajući u vidu da značajan deo trase prelazi preko Parka prirode, zlatiborska gondola svake godine podržava i organizuje ekološke akcije kako bi, pre svega, doprinela unapređenju životne sredine, ali i lepšem izgledu međustanice.

Gold gondola se trudi da, kao društevno odgovorno preduzeće, neguje, održava i ulepšava prostor na međustanici, ali i samu obalu oko jezera. Zaposleni u Gold gondoli su, zajedno sa saradnicima iz Parka prirode Zlatibor, učestvovali u akciji sadnje stabala belog bora.

Međunarodni dan reka obeležava se širom sveta sa ciljem podizanja svesti o značaju reka za ljude i životnu sredinu. Reke su izuzetno važne za održavanje ravnoteže u prirodi i ljudskom životu, jer pružaju izvor pijaće vode, podršku biljnom i životinjskom svetu.

Svesni činjenice da prirodu pozajmljujemo od budućih generacija ovakve akcije su već postale tradicija u poslovanju Gold gondole, pa u narednom periodu planirano uklanjanje otpada sa trase i sadnja ukrasnog bilja.