Pocetna Društvo Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice

Nacionalni konkurs Pošte Srbije za preduzetnice

222
0
Podelite
Foto: Boban Ristic

Pošta Srbije i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su preduzetnice iz cele Srbije da se do 8. aprila prijave na nacionalni nagradni konkurs „100 uspešnih poslovnih žena“. Nagrađene kandidatkinje imaće jedinstvenu priliku da predstave svoje poslovanje na više mesta u poštama širom Srbije, kao i da unaprede svoje poslovanje kroz besplatnu edukaciju – radionice na različite teme od značaja za poslovanje od marketinga do finansija.

Na konferenciji za novinare koja je održana u Privrednoj komori Srbije ovim povodom, direktorka Sektora preduzetništva PKS Branislava Simanić, rekla je da u Srbiji posluje jedna trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koja su u vlasništvu žena i da je Srbija po tim podacima u skladu sa EU. Ona je najavila da će ove godine u okviru ovog konkursa Pošte Srbije, preduzetnice dobiti i 10 edukacija kako bi što kompetentnije mogle da vode svoje biznise, a njih će realizovati PKS.

Prema rečima Tatjane Matić, direktorke Fonda za razvoj Republike Srbije i predsednice komisije u okviru konkursa kaže da je investiranje u žensko preduzetništvo najisplativija investicija, a neka istraživanja pokazuju da bi veće uključivanje žena u biznis do 2030. povećalo prihod po stanovniku za 20 odsto.

V.d. direktor Pošte Srbije Zoran Đorđević pozvao je žene da učestvuju na konkursu dodajući da će 100 dama, osim što će biti nagrađeno besplatnim oglasnim prostorom u više pošta u zemlji i besplatnom edukacijom, Pošta Srbije pomoći preduzetnicama kroz svoju osnovnu poštansku delatnost, štampanje flajera i reklamiranje, ali da ih ove godine čeka i jedno iznenađenje, a to je da izabru posebne neke pogodnosti koje Pošta želi da im pruži.

Informacije, uslovi konkursa i prijava dostupni su na internet stranici http://preduzetnice.posta.rs