Pocetna Čajetina Dan muzeja na otvorenom Staro selo Sirogojno

Dan muzeja na otvorenom Staro selo Sirogojno

181
0
Podelite

U jedinstvenom ambijentu Muzeja na otvorenom „Staro selo“ u Sirogojnu obeležen je Dan muzeja i muzejska slava Ognjena Marija. Istovremeno, od ponedeljka 29. jula do srede 31. jula, održava se peti Festival svetske muzike, +381 World Music festival Sirogojno. Posetioci imaju priliku da uživaju u bogatom kulturnom programu.

U okviru Dana muzeja i muzejske slave Ognjene Marije, otvorena je multimedijalna izložba „Sunce ne bira koga greje“ autorke Jelene Blečić u dvorani muzeja. Izložbenu postavku čine džinovske skulpture i neobična kombinacija materijala koji na jedinstven način dočaravaju neraskidivu sponu između čoveka i prirode kroz univerzalni jezik ljubavi.

Nakon otvaranja izložbe, posetioci su uživali u akustičnom koncertu muzičara i kompozitora Neše Galije, koji je nastupio u trio sastavu. Dobro poznata muzička grupa, osnovana 1976. godine, izvodi svoju muziku na brojnim koncertima i festivalima.

Program festivala nastavlja se i u sredu, 31. jula, kada će nastupiti Vokalna grupa KONSTANTIN. Grupa postoji od 2008. godine i nastupa u zemlji i inostranstvu sa specijalno odabranim aranžmanima za horsko izvođenje muzike 20. veka. Može se pohvaliti velikim brojem nastupa, samostalnih koncerata, nagradama i odličnim kritikama eminentnih muzičara. Koncert počinje u 14 časova.