Pocetna Izbori 2024 Proglašena lista „Naš grad – naši ljudi“ pod brojem 3

Proglašena lista „Naš grad – naši ljudi“ pod brojem 3

635
0
Podelite

Gradska izborna komisija proglasila je listu grupe građana „Naš grad – naši ljudi“ koju čine Užička odbrambena liga (UOL) i Užička akcija (UA) sa kanditatima za odbornike na lokalnim izborima 2. juna.

Nosilac liste advokat Radovan Novaković iz Užičke akcije kaže da su za nepuna tri dana uspeli da skupe 759 potpisa Užičana što je najbolji dokaz koliko su ljudi željni promena u gradu uz reči zahvalnosti svima koji su im na ovaj način ukazali poverenje.

– Smatram da je ovo dovoljan pokazatelj koliko su Užičani nezadovoljni načinom na koji se danas vodi grad Užice i žele da se to promeni u naredne četiri godine – rekao je Novaković uz poziv sugrađanima da podrže sve opozicione liste u prikupljanju potpisa, jer je jako važno da posle 2. juna u užičkom parlementu bude što više stranaka trenutno opoziciono orijentisanih sa kojima bi kasnije bila formirana većina.

– Naglašavam da pod opozicionim strankama ne mislim na stranku Milana Stamatovića i Zdravu Srbiju, jer nisu nikakva opozicija u ovom gradu – naveo je Novaković. Kaže da kampanja ove koalicije u narednih dvadeset dana neće biti zasnovana na politici i političarenju i trudiće se da daju konkretna rešenja za konkretne probleme u gradu. Ukoliko dobiju priliku da formiraju vlast posle 2. juna kažu da će tri stvari odmah uraditi:

– Sprovođenje odluke o rušenju dela hidrocentrale koji je nelegalno i nezakonito sagrađen i otvaranje hidrocentrale za sve turiste sa besplatnim ulaskom za Užičane. Drugo raskidanje ugovora o javno-privatnom partnerstvu kao vida korupcije i kriminala jer je grad u obavezi da plati 10 miliona za javnu rasvetu koja je mogla da košta drastično manje. Taj iznos je četvrtina budžeta grada Užica na godišnjem nivou. I treće raspisivanje javnog konkursa za sve pozicije direktora javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Užicu kako bi na ta mesta došli sposobni i obrazovani kadrovi – naveo je Novaković.

Dejan Krčevinac, trenutno jedini opozicio0ni odbornik u užičkom parlementu i drugi na listi „Naš grad – naši ljudi“kaže da su mladi koji su i na njihovom listi uneli dosta energije u prikupljanje potpisa za ovu listu.

– Oni iskreno i od srca vole ovaj grad, znam njihove ambicije i pozivam građane da 2. juna glasaju za listu pod brojem 3, jer je naša lista u proteklih dvadeset godina i u istoriji užičke političke scene unikatno. Na našoj listi su mladi od 23 do 30 godina, uz dopunu par nas starijih koji imamo više životnog iskustva – rekao je Krčevinac (UOL). Dodaje da su sa mladima sa svoje liste i opozicionim listama stvore koaliciju koja može da pobedi vlast u Užicu.