Pocetna Društvo Otvaranje velike sale u GKC-u u nedelju

Otvaranje velike sale u GKC-u u nedelju

386
0
Podelite

Svečano otvaranje renovirane Velike sale Gradskog kulturnog centra biće u nedelju 19. maja kada će publika moći da uživa u koncertu Tribute to Rej Čarls muzičara Uroša Perića uz pratnju Big band-a RTS. Prema rečima Filipa Baralića, direktora Gradskog kulturnog centra radovi na ovom velikom infrastrukturnom projektu koji je urađen u okviru projekta Užice – prestonica kulture 2024, trajali su par meseci, a nosilac projektnih aktivnosti je JP Užice razvoj.

– Ostalo je još par dana intenzivnog čišćenja i pripremanja prostora i pomoćne prostorije su privedene nameni. Ovo je vrhunski, savremeno opremljen prostor. Građani su ovaj prostor čekali godinama, postojao je projekat i od kada sam ja stupio na dužnost imao sam za cilj da se projekat i realizuje, naveo je Baralić.

On je dodao da su završeni i radovi na studiju sa gluvom sobom, kao i prostorije Omladinskog kluba.

– Urađena je ventilacija, novi toaleti, postavljene su nove elektro i vodovodne instalacije, dojava požara. Očekujemo da lift za osobe sa invaliditetom bude u funkciji u nedelju za najavljeni koncert, rekao je Baralić.

Podsećamo da su karte za koncert Uroša Perića i Big bend-a RTS besplatne i da se mogu preuzeti na blagajni GKC. Takođe, krajem meseca nas očekuje i treći Bazzum džez festival, istakao je direktor GKC Filip Baralić.