Pocetna Društvo Pri kraju građevinski radovi novog vrtića na Carini

Pri kraju građevinski radovi novog vrtića na Carini

453
0
Podelite

U toku su završni građevinski radovi na izgradnji novog vrtića u naselju Carina, čija je vrednost radova 150 miliona dinara, koje grad finansira sopstvenim sredstvima. Istovremeno radi se i komletna rekonstrukcija vrtića Neven sredstvima grada i Ministarstva rudarstva i energetike. Završetkom ovog novog objeka i otvaranjem vrtića u Kremnima i Zlakusi u Užicu će biti ukinuta lista čekanja i svako dete u gradu imaće svoje mesto u vrtiću.

“Završene su sve instalacije, vodovodne, kanalizacione, elektroinstalacije, podna košuljica, u toku je izrada fasade sa termoizolacijom i od 1. juna krećemo sa gipsarskim radovima i izradi plafona. Očekujemo da do 1. avgusta svi radovi na ovom objektu budu gotovi, nakon čega se pristupa opremanju, parternom uređenju, izradi elaborata i pribavljanju saglasnosti nadležnog ministarstva kako bi ovaj novi objekat kapaciteta oko 200 mesta počeo sa radom”, rekao je direktor JP “Užice razvoj” Miloš Milivojević, koji je obišao radove na objektu novog vrtića na Carini.

Milivojević podseća da se istovremeno sa radovima na ovom objektu, odvijaju i radovi na kompletnoj energetskoj sanaciji vrtića “Neven”.

“Energetska sanacija vrtića Neven vredna je 36 miliona dinara i finansiraju je grad Užice i Ministarstvo rudarstsva i energetike, a podrazumeva zamenu stolarije izradu fasade sa termoizolacijom i uspostavljanje sistema led rasvete u unutrašnjosti objekta”.

U prethodnom periodu urađena je dogradnja vrtića “Maslačak” u Sevojnu, izgradnjen vrtić na Beloj Zemlji, otvoren je prvi seoski vrtić u Karanu, a uskoro i u Kremnima.