Pocetna Društvo Radovi na putnoj infrastrukturi

Radovi na putnoj infrastrukturi

208
0
Podelite

Ekipe JKP “Niskogradnja” i danas su na nekoliko lokacija u gradu i seoskim mesnim zajednicama. Asfaltira se deo Ulice stanoja Glavaša, izvode se radovi na sanaciji, usled nevremena oštećenih puteva u Lunovom selu i Sevojnu, i nastavljaju radovi u Ravnima i Karanu. Zahvaljujući većim budžetskim sredstvima i ove sezone uradiće se oko 50 kilometara novog asfalta, a uz podršku države od 210 miliona dinara i kompletna rekonstrukcija Ratarske, Gradske, Banjičke i Ulice Norveških interniraca.

U Ulici Stanoja Glavaša u Turici u toku su završni radovi na asfaltiranju pripremljene deonice, gde će biti postavljeno oko 1300 kvadrata novog asfalta. Nakon toga nastavlja se dalje do izlaza u Ulicu Ive Andrića i počinju radovi u Đačkoj ulici. U ovim ulicama kao i u ulicama Ive Andrića, Dušana Popovića, Isidore Sekulić, najpre je urađena fekalna kanalizacija i gasovod. Prema rečima Miodraga Petkovića člana Gradskog veća sve su to važne stvari za građane i zbog toga se sve više novca izdvaja u tu svrhu.

“Želimo da sve delove našeg grada razvijamo ravnomerno, a ako se setimo kako je pre nekoliko godina izgledalo Krčagovo i kako izgleda danas, onda je jasno čemu težimo. Siguran sam da će uz sve što je planirano takav slučaj biti sa Terazijama i Turicom. Ovde ćemo uskoro završiti i novo dečije igralište a nedavno je završena rekonstrukcija putnog pravca Sinjevac -Stapari. Takođe kada je u pitanju infrastruktura i za ovaj deo i za ceo grad veoma važna je obilaznica, koja će pored smanjenja aerozagađenja u značajnoj meri doprineti i bezbednosti i rasterećenju saobraćaja u našem gradu”.

Petković dodaje da je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i da će tako biti sve do kraja sezone.

“Danas su naše mašine u Lužničkoj dolini na asfaltiranju puteva u Karanu, ali i sanaciji puteva oštećenih posle nevremena u Lunovom selu. Takođe trenutno se radi i u Ravnima i Sevojnu, a radovi uskoro počinju u Volujcu”.

Ipak, po Petkovićevim rečima, pored svih ulaganja iz budžeta, ključna je podrška države.

“Želim da najavim i informišem naše sugrađane da smo definisali značajnu podršku u iznosu od 210 miliona dinara za rekonstrukciju važnih ulica u našem gradu u narednom periodu. Pre svega tu mislim na Ratarsku ulicu, na Gradsku ulicu, na nastavak radova u Banjičkoj ulici i ulicu Norveških interniraca, čija rekonstrukcija će biti urađena u okviru nacionalnog LID projekta”, zaključuje Petković.