Pocetna Društvo Za predškolce „Zagonetne priče“ i mala biblioteka

Za predškolce „Zagonetne priče“ i mala biblioteka

311
0
Podelite

Radionica za predškolce „Zagonetne priče” održana je u „Prvoj osnovnoj školi kralja Petra Drugog”. U okviru programa biće održano još edukativnih interaktivnih radionica na kojima će učestvovati preko 100 dece.

Biljana Davidovski, bibliotekar-savetnik Narodne biblioteke Užice rekla je da – u okviru „Zagonetnih priča“ koje im pričamo i čitamo mi bibliotekari, oni pronalaze odgovore koji su skriveni svuda oko njih. Drugi deo programa je mreža Malih besplatnih biblioteka u parkovima u gradu.

U okviru projekta „Knjiga glavu čuva”, nova Mala besplatna biblioteka koja funkcioniše po principu uzmi knjigu – ostavi knjigu. Postavljena je u parku kod železničke stanice, a pored Malog parka biće ih i na Gradskoj plaži, u Velikom parku i u Sevojnu.

Za decu će biti izvedene i predstave u Malom parku 5.juna Amaterskog pozorišta glumice Divne Marić. Glumci su deca a predstava je „Ekološka bajka“ po motivima pesme Mihaila Ćupovića.

Ovaj program realizuju u partnerstvu Narodna biblioteka Užice i Udruženje „Kolektiv Užice”, kao deo projekta „Knjiga glavu čuva”, koji sufinansira Grad Užice u okviru projekta „Užice – Prestonica kulture Srbije 2024”.