Pocetna Društvo Održana Policijada „Zlatibor 2024“

Održana Policijada „Zlatibor 2024“

264
0
Podelite

Na Zlatiboru je održana 17.Policijada u organizaciji Sindikata srpske policije inače najveća sportska manifestacija ne samo u Ministarstvu unutrašnjih poslova već na nivou Srbije u organizaciji jednog sindikata. Na ovogodišnju Policijadu došlo je 1.500 policajaca iz svih krajeva Srbije ali i iz zemalja iz okruženja i to predstavnici Nezavisnog sindikata policije Makedonije, Sindikata policije Makedonije, Nezavisnog sindikata policije Crne Gore, Sindikataa policije Hrvatske, Sindikata radnika unutrašnjih Repubike Srpske, Samostalnog sindikat PS GP BiH, Sindikata policije Slovenije i Sindikata državne agencije za istragu i zaštitu SIPA BiH.

Samo prisustvo predstavnika ovog broja sindikata iz regiona na ovako važnoj manifestaciji, kada je srpska policija u pitanju, pokazuje da Sindikat srpske policije neće i ne zna za ganice, a saradnja državnih institucija država u okruženju od posebnog značaja je za sveukupnu saradnju i bezbednost građana.

Održana su dva sabora, jedan na Zlatiboru u oganizaciji Sindikata srpske policije pod nazivom „Policijada“, a drugi u Beogradu Prvi svesrpski sabor pod nazivom „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“. Nakon obraćanja predstavnika opštine Čajetina, Balkanske policijske unije, Futsala reprezentacije, predstavnika Sindikata radnika unutrašnjioh poslova Republike Srpske, predsednik SSP Lazar Ranitović uručio je sinu tragično poginulog kolege Željka Andrića, jednog od osnivača Sindikata srpske policije i čoveka koji je godinama bio prvi čovek RC Jagodina, „Zlatnu medalju“ za zasluge i rad u izgradnji i jačanju Sindikata srpske policije, potom preneo prisutnima poruku Ministara unutrašnjih poslova Srbije Ivice Dačića i zvanično otvorio 17. Policijadu.