Pocetna Društvo Počelo polaganje male mature

Počelo polaganje male mature

158
0
Podelite

Mali maturanti jutros su polagali ispit iz maternjeg jezika, sutra će polagati test iz matematike, a u četvrtak kombinovani. Učenici imaju na raspolaganju 120 minuta da urade zadatke i ne mogu u prvih 45 minuta napustiti prostoriju u kojoj polažu test, kao i poslednjih 15 minuta predviđenih za rad.

Preliminarni rezultati na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu, 22. juna. Konačni rezultati završnog ispita biće 25. juna, a lista želja za upis u srednju školu moći će da se podnese na portalu Moja srednja škola ili u školi 26. i 27. juna, dok će konačna lista želja biti objavljena 29. juna. Raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima biće objavljena 2. jula. Upis u srednje škole moći će i ove godine da se obavi potpuno elektronski na portalu Moja srednja škola od 2. do 6. jula.

Osmi razred u školama koje pokriva Školska uprave Užice završava 2.467 učenika od kojih 703 u Užicu. Za upis u srednju školu ima 2.848 mesta što je za 381 više nego osmaka. Po šest odeljenja upisuju Medicinska škola, Užička Gimnazija, Ekonomska i Tehnička škola „Radoje Ljubičić“, a jedino u Tehničkoj školi biće upisano devet odeljenja, navedeno je iz Školske uprave Užice.