Pocetna Društvo Slava i Dan policije u Užicu sa najdražim gostima

Slava i Dan policije u Užicu sa najdražim gostima

329
0
Podelite

Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, slave Ministarstva i Dana policije na Gradskom trgu u Užicu organizovan je taktičko-tehnički zbor, na kome je prikazan deo opreme i vozila koju policijski službenici koriste u svakodnevnom radu.

Za Dan policije u Užicu domaćini su po tradiciji ugostili najdraže goste – mališane iz užičkih vrtića koji su posebno uživali u jezeru od pene napravljenom specijalno za njihovu igru, skakutanje i uživanciju.

Vladan Derikonjić, načelnik Odeljenja policije Policijske uprave u Užicu naveo je da je povodom praznika srpske policije program prilagođen najmlađim sugrađanima koji kroz igru i u razgovoru sa policijskim službenicima mogu da se upoznaju sa osnovnim postupcima vezanim za njihovu bezbednost. I građani, kaže Derikonjić, imali su mogućnost da se upoznaju sa sredstvima, veštinama i samim policijskim službenicima koji u svom radu koriste izloženu opremu.

– Srećni smo što su sa nama mališani, naši najmlađi sugrađani koji su u prilici da se upoznaju sa opremom koju koristi ne samo policija u Užicu, već u celoj Srbiji, a koji obavljaju poslove na teritoriji Policijske uprave u Užicu – rekao je Derikonjić.

Na Gradskom trgu u Užicu opremu i čamce pod punom opremom izložila je Vatragasno-spasilačka jedinica Užice, a pripadnici saobraćajne policije, takođe svoja patrolna vozila i opremu.

Bila je izložena i tehnika i oprema kriminalističke policije, odnosno Forenzičkog centra i sredstva za fiksiranje tragova i predmeta krivičnih dela i kasnije koriste za dokazivanje kriminalnih dela.

Užičanima je bila interesantna i oprema granične policije, odnosno Regionalnog graničnog centra prema Republici Srpskoj. Decu su posebno zanimali kvadovi koji se koriste na nepristupačnim terenima kojih ima i na potezu koji obezbeđuju od Kotromana nizvodno Drinom od preko 350 kilometara. Prikazano je vozilo sa termovizijskom kamerom, dronovi, termovizijski dvogledi i drugo, dragocena oprema u otkrivanju krijumčarenja i trgovine ljudima.

Na poligonu deca su mogla da se upoznaju sa osnovama bezbednosti u saobraćaju. Kako se prelazi raskrsnica, i zašto je neophodan oprez.