Pocetna Društvo Osvećeni temelji za parohijskog doma crkve u Krčagovu

Osvećeni temelji za parohijskog doma crkve u Krčagovu

131
0
Podelite

Službom osvećenja obeleženo je postavljanje temelja budućeg parohijskog doma i parohijske sale kod crkve Pokrova presvete Bogorodice u Krčagovu.

„Za kratko vreme, u crkvi je sagrađen zvonik, uskoro će biti parohijski dom, parohijska sala, ovde će moći da se odvija jedan celokupni duhovni život, i da služi nameni kojom služimo Gospoda“, rekao je Protojerej stavrofor Ivan Despić, starešina hrama Pokrova Presvete Bogorodice, zahvalivši se vernicima, privrednicima, gradu i Građevinskom odboru na ogromnoj podršci.

„Zajedničkim naporima i verom uspeli smo da u tri godine sagradimo hram i da obezbedimo neophodnu infrastrukturu. Takođe zajedno uz podršku privrednika i građana jednako brzo izgradićemo i parohijski dom i salu“, rekla je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević.

Parohijski dom obuhvatiće i stanove za sveštenike koji službuju u tri parohije u Krčagovu, rekao je ministar kulture Nikola Selaković, koji je i predsednik građevinskog odbora ovog objekta.

„Ovde blizu je i škola, nadamo se da će tu biti jedno novo obdanište i da će, kao što rekoh, od zapustelog i zaboravljenog dela Užica, ovaj ovde deo grada postati svojevrsni ukras, u svakom smislu – ukras na ponos i Užičanki i Užičana, rekao je Selaković.

Gradnja hrama u Krčagovu počela je 2017. godine i to je prva crkva koja je u Užicu izgrađena posle 177 godina.