Pocetna Društvo Počeli prijemni na fakultetima, u Užicu na Pedagoškom 220, a na Akademiji...

Počeli prijemni na fakultetima, u Užicu na Pedagoškom 220, a na Akademiji strukovnih studija 373 mesta

374
0
Podelite

U Srbiji su počeli prijemni ispiti na fakultetima, a budući brucoši mogu da biraju između devet državnih univerziteta – u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Novom Pazaru i Kosovskoj Mitrovici, 22 državne akademije i visoke stručne škole i sve više privatnih fakulteta.

Pedagoški fakultet u Užicu Univerziteta u Kragujevcu u prvu godinu studija upisaće ukupno 220 studenata od kojih 143 na budžetu i 77 samofinasirajućih. Najviše mesta na budžetu ima na smeru vaspitač 55, zatim učitelj 45, na pedagogiji 28 i za trenera u sportu 15 mesta. Odlukom Saveta fakulteta svi koji se upišu u statusu samofinansirajućeg studenta oslobođeni su plaćanja školarine u akademskoj 2024/25. godini. Prijemni ispit je u petak, 28. juna.

Na Akademiji strukovnih studija Zapadna Srbija-Odsek Užice na osnovnim studijama ima 260 mesta na budžetu Republike Srbije i 113 za samofinansirajuće studente. Kandidati mogu konkurisati za studijske programe Mašinsko inženjerstvo, Menadžment i preduzetništvo, Informacione tehnologije i sistemi, Turizam, Računovodstvo i revizija, Unutrašnja arhitektura i Zdravstvena nega. Na Akademiju se mogu upisati kandidati koji imaju završeno četvorogodišnje ili trogodišnje obrazovanje izuzev za Zdravstvenu negu. Polaganje prijemnog ispita je u utorak, 25. juna.