Pocetna Društvo Zabrana kretanja kroz Kanjon Đetinje u toku jula

Zabrana kretanja kroz Kanjon Đetinje u toku jula

604
0
Podelite

Radovi na izgradnji obilaznici oko Užica intenziviraju se ovih dana, rekao je pomoćnik gradonačelnice Užica, Predrag Gavović. Zbog toga će od 1. jula do 1. avgusta biti zabranjeno kretanje kroz deo klisure reke Đetinje, od tunela kod Velike brane u dužini nekih 400 metara. U ovom periodu neće saobraćati turistički vozić, a do Staparka će moći da se dođe alternativnim putem, preko Stapara.

“Trenutno se radi pristupna saobraćajnica, koja je u trupu buduće obilaznice Užica, koju izvodi podizvođač iz Čačka “VDOO Morava”. Ta pristupna saobraćajnica je do budućeg visećeg mosta, koji povezuje desnu obalu Surduk sa levom obalom Sinjevac. Taj velelepni most, koji će biti simobol grada Užica, dugačak 280 metara, ima stubne nosače na starani do Sinjevca. Da bi se do njega došlo mora da se izgradi pristupna saobraćajnica, za koju je izdata je građevinska dozvola i izvođač radova ima rok za završetak“.

Zbog bezbednosti korisnika staze kroz kanjon Đetinje, Grad Užice i izvođač radova su odlučili da se zatvori jedan deo te staze, od tunela broj 14, kod Velike brane do tunela 15, u dužini nekih 300-400 metara. Ta staza će biti potpuno zatvorena fizički. Na tom delu trase će biti postavljena i vertikalna i horizontalna signalizacija, upozorenja.

Izgradnja obilaznice je specifičan građevinski projekat i građevinske dozvole će se izdavati fazno. Kod groblja na Sinjevcu se radi denivelacija terena i izgradnja mosta, koji je već dobio građevinsku dozvolu. Očekuje se od septembra da počnu radovi za stubne nosače za budući most, čija će izgradnja trajati prema proceni 36 meseci, izjavio je Gavović.