Pocetna Društvo U Užicu popunjeni i trogodišnji obrazovni profili

U Užicu popunjeni i trogodišnji obrazovni profili

385
0
Podelite

Prvi i drugi upisni krug za srednje škole završen je i učenici su raspoređeni po listama želja. Od ove školske godine u razredu će biti po 28 učenika umesto 30 koliko je bilo proteklih godina. Na području Školske uprave Užice bilo je 381 mesto više od 2467 učenika koji su završili osmi razred, od kojih je 703 u Užicu.

– Sva mesta su popunjena u Medicinskoj, Ekonomskoj, u Užičkoj gimnazija osim odeljenja za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku, Tehničkoj školi “Radoje Ljubičić“, dok su u Tehničkoj školi ostala tri slobodna mesta za operatera izrade nameštaja u trećem stepenu i u Umetničkoj školi 10 mesta u četvorogodišnjem obrazovnom profilu – naveo je Vlade Živanović, rukovodilac Školske uprave Užice.

Posle prvog upisnog kruga 14 učenika bilo je neraspoređeno u trećem i 29 u četvrtom stepenu, od kojih u Užicu jedan sa trećim i 14 sa četvrtim stepenom. U drugom upisnom krugu su popunjena ta mesta u drugim školama.

– U odnosu na protekle godine za neke škole bio je niži ili viši prag broja osvojenih bodova. Primera radi trogodišnje profile vozača i zavarivača upisali su učenici koji su imali bodove i za četvorogodišnje školovanje. Ovaj upis obeležila je i velika konkurentnost među obrazovnim profilima, jer sa 28 učenika u odeljenju to se odrazilo na bolju popunjenost – ocenio je Živanović.

Za treći upisni krug završni ispit je 14,15. i 16. avgusta za učenike koji nisu polagali iz zdravstvenih ili drugih razloga. Oni će tada biti raspoređeni na preostala slobodna mesta.