Pocetna Sport Karting treninzi na terenima u Turici

Karting treninzi na terenima u Turici

203
0
Podelite

Na sportskim terenima u Turici u naredna tri meseca članovi reprezentacije Srbije u kartingu pripremaće se za Svetsko prvenstvo u automobolizimu koje će krajem oktobra biti održano u Španiji. Pripreme će biti svakog četvrtka, petka i subote od 17 do 21 čas, s tim što će subota biti dan za edukaciju o bezbednosti u saobraćaju.

“Važno je naglasiti da se na terinima ne postavljaju nikakve stacionarne prepreke, već čunjevi koji se postavljaju pre treninga i uklanjaju po završetku. Takođe ovde se neće vršiti testovi brze vožnje, već testovi autoslaloma i umešnosti upravljanja auto i karting vozilima. Sugarđani će biti u prilici da prisustvuju treninzima, a subotom članovi reprezentacije i predstavnici Auto moto saveza biće na raspolaganju naročito mlađim učesnicima u saobraćaju, za sva pitanja i naravno određene testove sa ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju”, kaže član Gradskog veća za saobraćaj Slobodan Šiljković.

Trener i jedan od selektora reprezentacije Srbije Ivan Jevtić kaže da se Svetsko prvenstvo u Šapniji smatra olimpijadom automobilizma, a oko 15 članova reprezentacije Srbije pripremaju se već dve godine.

“Naš savez okuplja klubove iz Zlatiborskog i Kolubarskog okruga, kako bi imali zajednički cilj unapređenje auto moto sporta, a samim tim i bezbedenosti u saobraćaju. U Turici ćemo trenirati za karting slalom i auto slalom. Ovaj period ćemo iskoristi i za povećanje bezbednosti u saobraćaju, ja bih voleo da pre svega najmlađi dođu i čuju nešto novo”, kaže Jevtić.

“Mnogo će nam značiti što smo dobili ovaj poligon. Nadam se što boljem uspehu u Valensiji, ne verujem da ću pobediti, ali se nadam nekom petom mestu”, kaže Tea Jevtić koja će Užice na Svetskom prvenstvu u Španiji predstavljati u disciplini auto slalom.

Treninzi članova karting reprezentacije Srbije počinju u četvrtak, 25. jula i odvijaće se u naredna tri meseca, četvrtom, petkom i subotom u vremenu od 17 do 21 čas.